Hittade ett, för mig, spännande recept på en gratäng jag provade laga i går kväll. En med fläskfilé, valnötter och ädelost. Har lite svårt för ädelost, men i mat var det riktigt gott, tyckte iaf jag. :)
Här är receptet;
- Penne 4 port, kokta efter anvisning på paketet(jag körde på Ica basic penne)
- Salt och peppar efter smak, till fläskfilén
- 400g fläskfilé(jag köpte en på 470g)
- Smör till stekning och för formen
- 3dl grädde(jag körde på Milda med lägst fetthalt)
- 1 bit ädelost, ca 125g(jag körde på kvibille den blå)
- ½ dl valnötter
- Börja med att bryna fläskfilén lite lätt i en stekpanna. Lägg den sedan på en skärbräda och skär upp den i 1cm tjocka skivor. Koka upp grädden och ädelost(i små bitar) tills osten har smält helt. Smöra en form och lägg i fläskfilén tillsammans med penne, såsen och valnötterna. Låt stå i ugnen på 175 grader i 20-30min. Servera med sallad.
Provade även ett nytt recept på chokladbollar som efterrätt. Bytte mängden kaffe(2msk) mot konjak ist. Jättegott!
Bjöd min älskling på detta. :blush: