Älsklings Coco arbetar i två och en halv timme till så jag får äta middag ensam. Tog mig ändå energi till att laga något ordentligt, vilket för mig inte brukar vara så motoverande när det ändå bara är jag som ska äta. Det lönar sig dock med matlåda till arbetet i morgon!
Det blev en maträtt som jag kanske tagit med tidigare, men en favorit kan man alltid repetera. ;)
Pastagratäng med fläskfilé och ädelost, toppat med valnötter
- Fläskfilé 400-500g
- Pasta Penne för 4 port.
- Mat.grädde 2,5dl(Milda 4%)
- Ädelost(Kvibille ljusblå)
- Valnötter
- Koka upp pasta enligt anvisning på förpackning. För 4 port enligt anvisning.
- Koka försiktigt upp mat.grädden. Skär upp osten i fina bitar som du rör ner i den små kokande grädden. Rör om tills alla bitar smält.
- Bryn hela fläskfilé lite lätt i panna med salt och peppar.
- Skiva upp fläskfilén i önskade bitar.
- Lägg upp pasta i en ugnssäker form, lägg på fläskfilé bitarna, strö över välnötter och häll över den smälta osten med grädden.
- Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15min eller tills fläskfilé bitarna är färdiga.
Som efterrätt hade jag först tänk baka bullar, men insåg att jag inte hade tillräkligt med möjlk och hade nyss varit förbi affären. Det fick bli chokladbollar med kaffe Baileys istället för kaffe. Alltså precis samma recept i övrigt. :) Har inte smakat en ännu, men har höga förväntningar! Har provat en gång med cognac och de blev riktigt goda,