pidisday

Framför allt kommer den här bloggen att handla till stor del om hästar, i andra hand kommer den att innehålla olika tankar och åsikter från mig om livet och allt vad det innebär.

Fjortis


Kan killar vara fjortisar också eller är det bara tjejer?
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 M-ah
skriven :

Ja, även killar kan helt klart vara fjortisar. För mig är en fjortis ett väldigt stroppigt och barnsligt sätt att bete sig på. Oftast så gör man sig dummare än man är och tror att man är så mkt bättre än alla andra bara för att man klär sig på ett visst vis och dränker sig själv i smink, för att se äldre ut än man är. Vilket bara gör att det ser ut som att man har en mask på sig, vilket ser rätt fånigt ut i slut ändan. Men en fjortis är främst ett sett att bete sig på. Snobbigt och uppblåst det kan även killar bete sig som, även om dem oftast blir kallat för annat än just fjortis. Trotts att det är samma sak. Enligt mig iaf.

2 Madde
skriven :

Du, jag och Emmelie tänker verkligen lika ;D



-Jag sitter på det gammla betydelsen av fjortis som förknippades med åldern 14år, men som är ett uttryck för att någon beter sig barnsligt. Ungeför som barnrumpa eller tönt! Precis som du sa :)



-Men fjortis har verkligen blivit mer än en benämning för barnsligt betende... Nu är det en stil! Och tillskillnad från förr blir vissa stolta över att kallas fjortis!?



-Men som du säger, självklar kan killar också vara fjortis eftersom de också kan vara barnsliga ;) Men visst har det blivit mer av en tjej grej??

3 M-ah
skriven :

Vi gör verkligen de (håller med när i diskutionen om porr oxå men jag har inte lyckas skriva de. Där är det mkt vilken känsla bilden ger kan jag tycka + de ni nämnde);D



Uttrycket har verkligen förändrats sedan dess! det har som du säger verkligen blivit en stil, om alla andra delar samma uppfattning som oss av ordet så skulle de inte vara ngt att var stolt över.Känns det som. Oftast så är inte fjortis menat som en komplimang.



Precis, det har blivit en tjej grej och oftast riktat på yngre tjejer (yngre tonåringar). För en fjortiskille blir oftast kallad något annat typ fjolla, bög eller liknade (som väll är menat ungefär samma sak fast bög kan ju vara menat att man är feminin oxå eller bara en allmän idiot. Ett ord kan betyda så mkt)

4 Madde
skriven :

Kort sagt så är världen bland dagens ungdomar upp och ner :P



Jag stör mig ändå lite på att ord som fjortis och bög bara kastas ur munnar hur som helst! Och att de har blvit så välanvända uttryck oxå...



Irriterar mig lite grann på att fjortis är en stil också. Irriterar mig inte över dem som presenterar sig själva som fjortis, var och en får väl göra som de vill, men dem som "klassar" vissa typer av människor som fjortis och beskriver en fjortis som -en med dåligt självförtroende, en massa smink, smink i timmar och almänt fula- ... Då har fjortis blivit något rent taskigt för många avskyr fjortisar! Men hur kan de egentligen säga att en person är fjortis då?? Ne jag fattar bara inte...



Precis som med bög! Bög då är man homusexuell och det är inte allt för ovanligt eller på något vis konstigt i dagens samhälle. Varför kasta ur sig det ordet som en svordom överallt??



suck människor!!

5 M.ah
skriven :

Jag kan inte annat än hålla med dig. Det är dumt att döma någon så pass att man ser ned på dem och klankar ned på dem. Utan att igentligen känna dem.



Oavsett om man nu säger, fjortis, bög, CP, Damp eller vad som helst. Det är synd att så många gör det. Då är man inte så mkt bättre själv, för visst är det också ett tecken på dålig själkänsla då man klankar ned på andra(?) Vilket inte är en ursäkt till att bete sig illa eller bli ned klankat på p.g.a det.



Speciellt irriterande då man dessutom använder sig av uttryck som man inte vet vad dem igentligen betyder och innebär. Ord med dubbel bemärkelse ex: Damp, CP, Bög är ord som verkligen inte borde användas som svordomar. Tänk på dem som faktisk har diagnosen eller har den läggningen. Det är inte rickigt schyst tycker jag.



Jag håller med suck människor!! ingen är perfekt och alla är nog mer eller mindre dömande, huvudsaken att man ger personen/rna ifråga en ärlig och öppen chans att visa vem denne/dom är först.

6 Madde
skriven :

Ja precis det blir inte alls rätt mot dem som verkligen är sjuk i tex damp eller har en läggning som tex bög. Det blir nästan så att de inte kan eller vågar berätta om sin sjukdom eller läggning bara för att det har blivit något man kallar en person man inte gillar eller tycker beteér sig fånigt!



Det är lätt att döma boken efter omslaget... Jag försöker låta bli det, men som du säger så är ingen perfekt!