pidisday

Framför allt kommer den här bloggen att handla till stor del om hästar, i andra hand kommer den att innehålla olika tankar och åsikter från mig om livet och allt vad det innebär.

2.a avfallningen, haha

Ja i dag gjorde vi vår andra avfallning jag och Ex. Denna gång fastnade vi under en lågt hängande gren. Det var jag som egentligen skulle ha klivit av Exotiv och lett honom under, men vi hade tidigare under samma ridtur passerat under en annan lågt hängande gren så jag var väl lite full av mig själv. Den här grenen var lite större och hängde ännu lite lägre. Fick luta mig fram över halsen på Ex för att komma åt grenen och hålla upp den åt oss. Gick bra, förutom det att Ex fick så brottom under när jag lyfte upp grenen åt honom så jag hann inte riktigt lyfta upp den åt mig själv, hehe. Ni kan säkert föreställa er kaoset när jag skulle göra någon avancerad limbo rörelse över Ex rygg, hållande grenen och rep-tyglarna. På det så svängde Ex dessutom under grenen så vi kom oss inte riktigt därifrån heller. Tillslut blev det för olustigt för Ex och han kastade sig så jag fick en dansk skalle av honom och föll sedan till marken. Han fortsatte iväg en bit, men stannade när jag sa Prrro. Så himla härligt när kommandon även fungerar i lite mer spända situationer när man verkligen behöver att de fungerar. När jag kom fram till honom la jag focus på han bakdel och då vände han upp till mig. 
 
Det var hela 27 plus grader i skuggan i dag. Väntade mig en väldigt slö häst när jag tog Exotic ut i skogen, men han ville inte annat än att trava och galoppera. Svampade av honom och gav honom en massa vatten både före och efter ridturen tillsammans med kraftfoder. Hade en flaska vatten till mig själv också. Kände mig lite yr ett tag i början av ridturen och hade ont i huvudet i slutet av turen, men vet inte ifall det kanske kom av den danska skallen.