pidisday

Framför allt kommer den här bloggen att handla till stor del om hästar, i andra hand kommer den att innehålla olika tankar och åsikter från mig om livet och allt vad det innebär.

Längtar efter Yvonne!

Så var helgen avklarad! Har en hemsk huvudverk just nu som säkert är från spänning/stress. Exotic hade inget medlidande för det förståss. :P Han tog väl tillfället i akt när han såg att jag var lite svagare till att göra som han vill. Lät aldrig honom få som han ville, men han ger sig verkligen inte.
 
Tömköre honom en tur i skogen och efter vägen genom byn. Gjorde lite halter bara genom mjuk förhållning och sammlad trav. Han är så otroligt fin och känslig och det behövs så lite. Han kan gå så fint korta stunder, men det är bara så länge han vill sen bryter han ut genom att kasta med huvudet och gå emot förhållningen. Vid några tillfällen tog han verkligen i som om han försökte dra i väg/slita sig. Han var rent svår att hålla då(hade bettlöst)!
 
Det känns så tråkigt att han ska vara så. Förstår att han är det pga rastlöshet och energi, men det blir ju så svårt att arbeta honom/hjälpa honom då han inte vill sammarbeta(ond cirkel). Det känns så tråkigt då jag vet att han kan vara så fin och mjuk, och han kan ju allt jag ber honom om egentligen!
 
Ska passa på att lösgaloppera honom i hagen nu medan den är torr och kompakt så kanske han blir lite snällare. :) Rida tror jag inte att jag kommer att göra förän jag åker till Yvonne. Möjligtvis om han känns rikgit bra, men jag tar inga risker eftersom jag redan har börjat känna mig lite osäker uppe på honom. Och det är ju så att om man inte har kontroll från marken så har man inte heller det från ryggen. Försöker han dra iväg med mig i tömkörningen så då lär han försöka med det när jag sitter uppe på honom också. Den striden kan jag ta i Yvonnes rundcorall, men helst inte annars. :P