pidisday

Framför allt kommer den här bloggen att handla till stor del om hästar, i andra hand kommer den att innehålla olika tankar och åsikter från mig om livet och allt vad det innebär.

Wheels Umeå 2012

Många tappra jänkar intresserade lät sig inte hindras av vädret i dag. Bla jag, pappa och en kolega till pappa gjorde entré på Nolia med våra bilar. Då var det ganska folk tomt och många lämnade Nolia redan genom blöta och kalla, men senare mot dagen strömmade det in allt fler och fler intresserade med och utan jänkare. Mycket härlig dag om man kan bortse det obehagliga vädret och många bilder blev det. :) Så här efteråt är vi alla väldigt nöjda inlindade i filtar med varma koppar te och en bra film.
 
Mest troligt den läckraste färgen på wheels
 
 
Här trodde jag nästan att vi hittat ännu en Crysler av samma årsmodell som pappas, men pappa såg förståss på en gång att det inte var så. Uppmärksamma fyra dörrar.
Fanns några andra typer av Amerikanare där också
 
 
 
 
En volvo
 
Ännu en volvo, samma modell som min pappa och mormor ägde förr. Lite nostalgi för på den tiden kändes inte denna bil så hemsk gammal :P
 
 
Sen så har vi en sammling Merchedes
 
 
 
 
 
 
 
 
Helt klart snyggaste modellen
 
Kör man Merchedes så gör man!
Och våra bilar
 
Robert som hade helt fel klädsel för dagen torkar i bilen :D
Pappas kolegas lilla pärla
 
Sist valde jag the lowriders
 
 
 
 

Har alltid varit nyfiken på dessa bilar eftersom de sticker ut lite ur mängden med det de kan. Snappade upp i dag att de kallas för Lowrider. Det hela blomstrade någon gång 1930. Då fyllde ungdomarna sina bagageutrymmen med tunga sandsäckar för att få bilen att gå lägre mot marken. Senare byttes metoden mot att istället kapa av strängar, ramar osv för att få bilen lägre. Chaförerna tvingades köra väldigt sakta och deras motto blev "Low and slow". 1958 stadgades en lag i USA mot alla bilar som gick så lågt och 1959 kom en man på den perfekta uppfiningen för att komma runt lagen. Hydralicen! Genom att trycka på en knapp kunde man snabbt få bilen att höja sig från marken när polisen inte såg. Det här med att bilarna sen började hoppa utvecklades senare och var väldigt populärt i början på 1990 hos många unga hip hop fans. 
 
Blöta hästar blev det också i dag
En ändå glad och nyfiken Ex som faktiskt inte var så blöt och kall som jag trodde han skulle vara.