pidisday

Framför allt kommer den här bloggen att handla till stor del om hästar, i andra hand kommer den att innehålla olika tankar och åsikter från mig om livet och allt vad det innebär.

Mkt variation för v. 30-31

Skrev inget om mål här i början på veckan eller hur det gått med förra veckans mål, men här kommer det;
 
Mål vecka 29 och avklarat:
  • Ridning i trav
  • Ridning i skog och by som smått

men eftersom målen för vecka 29 inte är moment som riktigt sitter på en vecka(nöter dessutom inte på med ridning i trav varje dag heller) så blev det inga mål för denna vecka(v.30) utan bara fin slip på det vi började med v.29. :) 
 
Första stegen i trav tog vi i vinterhagen. Det blev bara några få steg sen fick vi ge oss p.g.a ohyran. Exotic var till synes helt oberörd av att ha mig på ryggen i trav ändå så har jag tappat väldigt mycket då det kommer till balans. :P Nästa trav blev i skogen uppför en lång backe som slutar med en vändplan. Vi tänkte att det kanske skulle locka honom mer än att trava i vinterhagen och det gick faktiskt bättre. Då travade han hela backen upp och bekom sig inte alls av mig. :D Sen så har vi fortsatt trava i vinterhagen och i skogen. Vi har även tagit små turer efter elljusspåret och till betet uppsuttet. :)
 
Mål för vecka 31:
Vi fortsätter slipa på traven och röra oss ute i skog och by. Upplägget ser ut följande; ridning i trav 2ggr/v, vila 2-3ggr/v, lastträning 1ggr/v, tömkörning 1-2ggr/v och emellanåt tar vi en dag bara NH(tolerans/miljöträning, tryck/skicka övningar, rundcorall). NH kan också bli uppsuttet med one rein stop och flytta rumpan. Jag försöker rida honom efter lastning eller tömkörning också tillbaka till hagen eller liknande. Då bara i skritt. I trav är det max 2ggr/v som gäller än då länge.
 
Har bollat lite med faster om fördelen att ta Exotic i galopp innan köldknäppen kommer och pålle blir piggare. Behöver inte börja rida honom i galopp, men bara så vi har hunnit känt på det också. :)